Thuis op Terschelling

NG-op-transport-1

Levensgrote landschapkaders op Transport

Na een ca. een half jaar te zijn opgeslagen zijn de beroemde logo’s van 4 meter hoog klaar om op transport te gaan naar hun nieuwe bestemming: Regio Oost Groningen.

Woensdag 16 maart zal loonbedrijf Trip-Hek de kaders in het schip de MS Emili hijsen. Het schip, komt hiervoor speciaal naar West-Terschelling en wordt bemand door leerlingen en leerkrachten van de Maritieme Academie te Harlingen. Na aankomst in de haven Nieuwstatenzijl aan de Dollard gaan de kaders eerst nog even in opslag, wachtend op hun plaatsing in het fraaie landschap van Oost Groningen. Er wordt aldaar een vergelijkbaar project ingericht met 12 en mogelijk 24 kaders.

Met de kaders wordt, net als op het eiland, de nadruk gelegd op specifieke details in een schitterend landschap. In de mei/juni van 2011 moet het project staan. Net als op Terschelling zal veel aandacht worden besteed aan educatie en toerisme. Het wordt een spectaculair initiatief, waar ook National Geographic wederom in samenwerkt. Zij zullen in opdracht van de initiatiefnemer, LEADER Oost-Groningen, een film maken waarin het gehele project wordt gevolgd. Terschelling zal hierin duidelijk als grondlegger van deze bijzondere manier van ‘landschaplezen’ worden meegenomen.
Initiatiefnemer van het nieuwe project in Oost Groningen is LEADER Oost-Groningen.  Partners zijn onder andere Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Stichting Groninger Landschap en National Geographic.

© 2010 - thuisopterschelling.nl is een website van de Stichting Marketing en Promotie Terschelling.